Ce ati dori sa imi transmiteti?

luni, 25 iulie 2011

Floarea-soarelui - Richard Paul Evans

   Am sa continui descrierea cartilor din lista mea...stiu ca am ramas putin in urma. :D
   Asadar, urmatoarea este "Floarea-soarelui", titlu ce face referire la locul unde au loc majoritatea intamplarilor, orfelinatul El Girasol din Peru.
   O poveste incitanta despre dragoste si simtul aventurii, ce este scrisa cu foarte multa daruire si implicare din partea autorului, Richard Paul Evans. Dintotdeauna am fost atrasa de tipul acesta de carti si am trait fiecare capitol alaturi de personajele care imi trezeau interesul si sufletul. 
   Personajului principal, Christine, i-a fost franta inima in cel mai groaznic mod: logodnicul ei a anulat nunta cu o saptamana inainte sa aiba loc. Pentru a trece peste nefericitul eveniment, Jessica, cea mai buna prietena a ei, o convinge sa viziteze Peru intr-o misiune umanitara de 10 zile. Astfel, ele ajung in El Girasol, unde il intalnesc pe Paul Cook, doctorul american ce conduce orfelinatul. Desi porneste cu ideea de a-si vindeca inima ranita, va reusi chiar mai mult decat atat.
   Christine incepe sa-si vada existenta cu alti ochi, se ataseaza de copiii de la orfelinat si se indragosteste de minunatul doctor. Incercarile prin care trec, dar si imbolnavirea cu malarie, ii apropie pe cei doi si isi vor da seama ce isi doresc mai mult decat orice: sa fie impreuna pentru totdeauna. 
   Putem asocia aceasta poveste cu o regasire a propriei personalitati, a propriilor dorinte.
   Evenimentele pe care le veti trai odata cu parcurgerea romanului va vor inmuia cu siguranta inimile si veti intelege greutatile pe care trebuie sa le depaseasca copiii abandonati dintr-un orfelinat. Cu toate ca suntem de nationalitati diferite, noi percepem suferinta in acelasi fel. 
   Sper ca veti avea ocazia intr-o buna zi sa cititi aceasta carte...va asigur ca nu o sa fiti dezamagiti. Am preferat sa va dezvalui doar franturi pentru a simti adevarata savoare pe pielea voastra.


  Cateva citate mai deosebite pe care mi le-am notat:
  1. “Se pare ca exista momente cand Dumnezeu trage un macaz cosmic miscand sinele de sub picioarele noastre, azvarlindu-ne vietile in directii noi si incerte. In astfel de momente, doar doua lucruri sunt sigure: ca cel mai bine e sa nu stim ce se afla inaintea noastra si ca nu ne putem intoarce niciodata.”
  2. “Speranta se agata de tot ce pluteste.”
  3. “Nu exista oameni mai saraci decat  cei care nu inteleg cat de bogata le este viata.”
  4. “Iti petreci viata construind tot felul de fantezii romantice. Nu te astepti din partea cavalerului sa te arunce de pe cal la o aruncatura de bat de castel.”
  5. “- Focul dragostei sfarseste intotdeauna in cenusa.
    - Eu cred ca pasiunea e cea care sfarseste in cenusa. Dar e cel mai bine asa; pasiunea trebuie sa faca loc unor lucruri mai bune-dragostea adevarata.”
  6. “Sentimentele sunt ca animalele salbatice- nu ne dam seama cat sunt de feroce pana nu le deschidem custile.”
  7. “Pentru dragoste, absenta face ce face vantul cu focul: il stinge pe cel slab si-l inteteste pe cel puternic!”
  8. “Dar adevarul e ca fiecare relatie este o calatorie. Si nicio calatorie nu e sigura. Tot ce poti face e sa gasesti un tovaras de drum cu care sa vrei sa faci calatoria.”
  Voi ce ati mai citit? Sunt curioasa. XOXO

6 fantasies:

Krisz spunea...

Foarte frumoase citatele! :X

andra lavander spunea...

superba recenzie, iar acrte pare interesanta!

ioana alexandra spunea...

interesanta cartea. n-am citit carti despre orfelinate, dar asta pare buna
imi place citatul nr.7

Anonim spunea...

Intr-adevar, sunt frumoase citatele! Enjoy!

Anonim spunea...

si mai imi place si recenzia! enjoy (din nou!)!. :))

Diana Gavrila spunea...

@ Krisz: Si mie imi plac mult.
@ Lavander: Mersi.
@ Ioana Alexandra: Este o carte deosebita de dragoste. Merita.
@ Laurentzyu: ;)