Ce ati dori sa imi transmiteti?

luni, 17 martie 2014

Proba 7. Modalități de a te menține în formă

Trăim într-o lume superficială care este atrasă de frumos și care atrage frumosul, iar ceilalți nu-și mai găsesc locul. Din momentul în care nu te mai încadrezi în aceste tipare ale lumii crezi că aparții „anormalului”, te simți respins, marginalizat, ridiculizat din toate motivele greșite. Nu mai contează că ai o minte genială, un zâmbet sclipitor și un simț al umorului extraordinar, dacă ai impresia că toate kilogramele pe care le ai în plus umbresc toate aceste calități. 
Apoi într-o zi te trezești cu un țel și îți promiți că într-un viitor apropiat (la alegerea ta) îi vei uimi pe cei care ți-au râs în față și ți-au pus porecle răutăcioase. Vor vedea cât de puternic ești și că prin multă muncă și alimentația potrivită nimic nu este imposibil. O ții așa o săptămână, două, poate trei, te cântărești mereu, cu speranța că văzând schimbări vei fi motivată, dar de cele mai multe ori nu observi nicio diferență sau din contră ai mai pus câteva kilograme. Ce este de făcut? 

Nu dispera. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este să îți stârnești pofta de mâncare prin stres. În aceste condiții sunt activate hipotalamusul și cortexul adrenal, sunt eliberați hormoni de stres și astfel senzația pe care o vei simți este cea de foame și de a mânca. Rămâi optimist și încearcă să faci sport cât mai des, regulat și pentru a-ți fi mai ușor găsește un partener sau chiar mai mulți. Cheamă-ți prietenii în ajutor și vei descoperi că nu este chiar atât de rău atunci când ai cu cine să împarți „chinul.” Am aflat asta pe propria piele și după fiecare alergare eu și prietenele mele eram cu zâmbetul pe buze. Nici nu se putea altfel după o sesiune de lucru împreună.  

În plus, nu te grăbi, nu vorbi atunci când mănânci și nu sări peste mese. Dacă mănânci repede vei consuma mai mult până când te vei simți sătul, iar vorbitul la masă îngreunează digestia. Cu pași mici vei observa diferența, te vei simți mai bine. Poți adăuga în dieta ta diverse alimente care sunt cunoscute pentru efectul lor în scăderea în greutate, precum fasolea care secretă colecistokinină, un hormon ce suprimă natural apetitul. De asemenea, nu uita de lămâie, cu efectul ei antiinflamator și antioxidant, cu rol în scăderea colesterolului și curățarea ficatului, cu proprietăți antibacteriene și multe altele. Când este administrată pe stomacul gol ea curăță colonul, ajută digestia și elimină toxinele, conform mai multor studii realizate. Eu ador lămâia și de foarte multe ori o servesc goală, tăiată feliuțe subțiri. E un deliciu. Încearc-o și tu.

Ceaiul verde conține catecin care normalizează valoarea colesterolului și accelerează procesul de ardere a depozitelor de grăsime. Mai poți încerca salata, perele și grapefruitul. În 2006, un studiu efectuat pe 91 de persoane obeze, a demonstrat faptul că mâncarea unei jumătăți de grapefruit înainte de fiecare masă sau consumarea de 3 ori pe zi a unui pahar de suc, ajută la pierderea a 3 kg în 12 săptămâni, fără eforturi suplimentare. 


Nu-i așa că sună mult mai bine acum? Există atâtea modalități de a îți atinge țelul, depinde doar de tine să găsești ceea ce ți se potrivește și să folosești metode 100% naturale. De curând, a apărut pe piață produsul LemoSilhouette care are la bază limetele (lămâile verzi), guarana, ananasul, L-arginina (un aminoacid esențial), aloe vera și portocalul amar. Nu l-am încercat încă, dar ținând cont că nu dăunează organismului nu aveți ce pierde. 

Ține mine însă că atitudinea este cea care contează și care face diferența. Fii pozitiv, mereu activ și nu uita că cerul este limita. Dacă nu ești convins, poate poza de mai jos îți va fi de folos. Mult succes!


Articol înscris în cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2014.

Sursă fotografii: Pinterest.com